Revista de Rugaciuni si Spiritualitate - Crestinism, Iudaism, Islamism ( Islam ), Hinduism, Budism ( Buddhism )

Marile Religii ale lumii

Editorial

MARILE RELIGII ALE LUMII

Iata SUBIECTUL ! Atat de grandios, incat atunci cand pui mana pe condei, ea tremura. Dar omul a suferit din totdeauna de morbul cunoasterii, inca de cand locuia in Gradina Raiului si a mancat din "rodul pomului din mijlocul gradinii" (Genesa 3:1-24) si astfel "boala" cunoasterii a ajuns pana la noi. Si astazi - inca - vrem mereu sa stim totul. Toate eforturile omului continua si astazi pentru a afla, a sti cat mai multe. Cine suntem? De unde venim? Incotro ne indreptam? Aceste intrebari l-au "muncit" pe om in lungul sau drum de la Facere, de-a lungul timpului, pana astazi. Mereu vrem sa stim! Pentru a incerca sa "adapam" aceasta sete de cunoastere vom prezenta in aceste pagini cate ceva despre MARILE RELIGII.

Biblia ne spune ca omul a avut o cunoastere divina initiala si ca, apoi, a pierdut-o, indepartandu-se din ce in ce mai mult de Dumnezeu si ajungand la practici cu atat mai primitive si mai repulsive, cu cat indepartarea aceasta a ajuns sa fie mai mare. Din punct de vedere crestin, RELIGIILE LUMII sunt rezultatul unei indepartari vinovate fata de Dumnezeu. Biblia ne spune ca omul a ajuns astazi pacatos prin natura sa si ca nu mai poate veni la Dumnezeu decat prin intermediul unui Mijlocitor, oferit in persoana lui Iisus Christos. Aceasta pozitie a crestinismului s-ar putea sa nu fie pe placul celor care sunt in afara crestinismului, dar ea este izvorata din mesajul clar si categoric al Bibliei.
Vom incepe aceasta prezentare cu CRESTINISMUL, nerespectand ordinea fireasca, cronologica, tocmai pentru ca "oameni suntem" si crestini ne numim; desi in mod istoric si logic ar fi trebuit sa incepem cu IUDAISMUL. Dar, fiecare lucru - la timpul sau; vom prezenta, in serial, cum am spus: CRESTINISMUL, IUDAISMUL, ISLAMISMUL, HINDUISMUL si BUDDHISMUL, fiecaruia - partea sa. Sa purcedem, dar !


Marile Religii :

I. Crestinismul - Citeste
II. Iudaismul - Citeste
III. Islamismul - Citeste
IV. Hinduismul - Citeste
V. Buddhismul - Citeste

Materiale realizate de Radu Botez & Livia Dragu

* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

© Copyright 2007 - 2017 rugaciuni.ro     Toate drepturile rezervate     Mentiuni Legale
* Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar       (www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie       (www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de medicina alternativa  (www.infoterapii.ro) Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Superstitii       (www.superstitii.ro) Revista Vietilor Anterioare       (www.reincarnare.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Revista OnLine de Interpretare a Viselor                              (www.oniromantie.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric